Onze blog

Waarom overstappen naar een cloud systeem?

Tijden veranderen, net zoals de manier van zaken doen en de manier waarop bedrijven zich organiseren. Er is een verschuiving in het aanbod van programma’s voor facturatie, de opmaak van bestelbonnen of het verzorgen van tijdige leveringen. De gehele ERP (Enterprise Resource Planning) systemen worden heruitgevonden, nieuwe versies worden gelanceerd en telkens wordt hierbij gesabeld met de voordelen van het werken in de cloud. Tijd om licht te laten schijnen op deze nieuwe tendens, welke de voordelen zijn en waarop je specifiek moet letten.

Eerst en vooral is er een belangrijk onderscheid tussen de systemen die hybride cloud zijn en de systemen die volledig cloud gebaseerd zijn.

Hybride cloud

Hybride cloud zijn systemen die lokaal op je computer geïnstalleerd worden en door middel van een verbinding met de cloud (of eenvoudiger: internet) data delen die gestockeerd staan op een centrale server. Het is met andere woorden een mix tussen lokaal geïnstalleerde en vanop het internet aangeboden diensten.

Het voordeel aan een hybride systeem is dat je bij de meeste programma’s gedeeltelijk kan verderwerken wanneer er geen actieve internetverbinding is. Met de steeds groeiende standvastigheid van internetverbindingen en de zekerheid dat er bijna overal internet beschikbaar is, boet dit voordeel echter elke dag aan belang in.

Volledig cloud

Volledig cloud gebaseerde systemen werken vanuit je browser (programma waarmee je surft op het internet zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, enz..) naar keuze.

Deze systemen hebben als voordeel dat er lokaal geen installatie nodig is. Alles wordt centraal beheerd, waardoor je zelf geen updates moet installeren of onderhoudskosten moet betalen. Nieuwe versies worden immers volledig vanop afstand beheerd en ter beschikking gesteld.

Een ander belangrijk voordeel van een volledig cloud geconnecteerd systeem is de vrijheid om te werken waar en wanneer je maar wil. Een toestel met internetverbinding (ipad, telefoon, computer) is alles wat je nodig hebt, en je kan meteen aan de slag. Heb je een toestel met ingebouwde 4G verbinding? Nog beter! Je kan dan immers van overal werken.

Besparing?

Laten we tot slot niet vergeten dat volledig cloud gebaseerde systemen een enorme besparing betekenen voor je onderneming. Denk maar aan alle infrastructuren die lokaal in je onderneming aanwezig moeten zijn om de hybride systemen te laten draaien. Servers zijn gemiddeld na een viertal jaren aan vervanging toe. Door te werken met cloud gebaseerde systemen heb je die lokale servers niet meer nodig. Vergeet niet dat een serverinstallatie al snel 8000 euro kost voor een team van vijf personen. En dan hebben we het nog niet over onderhoudskosten en vergoedingen voor speciale interventies. Over een periode van vier tot vijf jaar, zorgt dit al snel voor een prijskaartje van meer dan 15.000 euro.

Het spreekt dan ook voor zich dat je heel wat kan besparen indien je onderneming gebruik kan maken van een volledig cloud gebaseerd systeem als Deskflow! Als we teruggaan naar het hierboven beschreven voorbeeld, zou dit resulteren in een kostprijs van slechts 6.480 euro gespreid over 5 jaren. Daarenboven ben je steeds helemaal mee met de nieuwste functionaliteiten en hoeft je je geen zorgen te maken over het onderhoud van je systeem of allerlei andere (onvoorziene) kosten.

Ook voor jou een transformatie naar het digitale tijdperk?

Volledige cloud systemen hebben dan ook heel wat te bieden. Niet enkel door een kleiner prijskaartje, maar ook omwille van een nieuwe manier van werken. Ondernemers zijn immers steeds “on the move” en willen meer vrijheid om te werken waar en wanneer ze willen. Wil je werken van thuis uit, vanop locatie, of wil je tijdens je zakenreis volledig operationeel blijven? Met volledige cloud systemen kan het allemaal. Tijd om over te schakelen?

Naar overzicht
Team samenwerken

Meer weten over de mogelijkheden?

Maak een afspraak voor een demo met een van onze productspecialisten via onderstaande knop.
Vraag hier een gratis demo aan