Beveiliging en backup

Microsoft Azure

Deskflow maakt gebruik van de diensten afkomstig van Azure. Azure is eigendom van Microsoft Corporation. De servers van Deskflow bevinden zich in de datacenters van Azure West-Europa. De data staat opgeslagen bij Azure in Nederland(Amsterdam), en daarom binnen de EU en haar wet- en regelgeving.

Meer informatie over de Privacyverklaring van Microsoft kan u hier vinden.

De serviceovereenkomsten (SLA's) waar de verplichtingen van Microsoft beschreven met betrekking tot uptime en connectiviteit worden beschreven kan u hier vinden.

Beschikbaarheid en backups

Ondanks dat wij ervan uitgaan dat de diensten van Azure altijd beschikbaar zijn, zodat wij onze dienstverlening altijd kunnen bieden, monitoren wij de beschikbaarheid van de servers op regelmatige basis. Daarnaast hebben we een uitgebreid back-up beleid, die de zekerheid van behoud van gegevens vergroot.

Deskflow hanteert het beleid van backups per afgenomen dienst bij Azure (deze is dus verschillend voor databases of web apps/VM’s).Deze back-ups vinden plaats op twee verschillende back-up media (de database-servers en Microsoft Azure). Deze back-up media zijn verspreid over verschillende locaties. Door verschillende back-ups te maken zorgen we voor continuïteit in het geval van een calamiteit.

SSL-encryptie

Alle dataverkeer tussen uw PC en de servers van Deskflow worden versleuteld middels de SSL encryptie techniek. Dit houdt in dat Deskflow je gegevens live encrypteert, waardoor deze veilig ingevoerd kunnen worden zonder tussenkomt van externe systemen die deze gegevens willen onderscheppen. Op die manier kunnen de gegevens van alle gebruikers van Deskflow veilig gebruikt worden.

Op rollen gebaseerde toegang

De toegang in Deskflow is gebaseerd op verschillende rollen die verschillende mogelijkheden bieden. Het beheer van de toegang, alsmede het kunnen uitsluiten van bepaalde functionaliteiten en mogelijkheden voor bepaalde personen, kunnen ervoor zorgen dat u de Deskflow omgeving zo kunt inrichten, dat de juiste mensen toegang hebben tot persoonsgegevens of andere gevoelige data.

Exportmogelijkheden

Deskflow biedt veel mogelijkheden om de gegevens, documenten en overzichten te exporteren. Afhankelijk van welke rol je kun je gebruik maken van deze exportmogelijkheden.