Onze blog

Peppol: Vereenvoudiging van e-facturatie voor Europese bedrijven

De modernisering van facturatie, waarin Peppol een centrale rol speelt in het stroomlijnen van elektronische documenten tussen bedrijven. Wat is Peppol precies, en hoe zit dat met die regelgeving voor Europese bedrijven?

 

Peppol: De brug tussen bedrijven in Europa

Voor wat staat Peppol nu eigenlijk? Awel, Peppol is de afkorting voor Pan-European Public Procurement Online. Het gegeven is geen onbekende meer voor ondernemingen, integendeel. Het fungeert als een gestandaardiseerd systeem voor het uitwisselen van elektronische documenten, voornamelijk e-facturen, over bedrijven heen. Wat het doel daarvan is? Simpel: om efficiëntie te verhogen door processen uniform te maken. Dit leidt tot minder administratieve rompslomp en bevordert betere samenwerking over grenzen heen. Kortom, een win-winsituatie! De Europese Unie heeft Peppol omarmd als dé standaard voor e-facturatie.

 

Implementatie-uitdagingen: De realiteit voor bedrijven

Ondanks de belofte van Peppol voor betere samenwerking en efficiëntie, lopen bedrijven bij de invoering tegen wat praktische problemen aan. Het technische gedoe en ingewikkelde regels kunnen lastig zijn. Invoeren van nieuwe systemen en leren hoe dat juist werkt kost tijd net zoals het uitpluizen van een digitale warboel. Daarnaast moeten bedrijven door een doolhof van regels en eisen navigeren, waardoor het invoeren van Peppol een slimme en goed doordachte aanpak vereist. Kort gezegd, ook al zijn de voordelen duidelijk, het overwinnen van deze praktische problemen is nodig voor een succesvolle invoering.

 

Deskflow: Eenvoudig factureren met één klik

Ondanks de uitdagingen bij het invoeren van Peppol, hebben we een handige oplossing. Met ons platform, Deskflow, wordt het verzenden van e-facturen via Peppol zo simpel als een druk op de knop. Klanten hoeven zich geen zorgen te maken over het instellen van Peppol-regels in hun facturen. Met één klik wordt de factuur naar Peppol gestuurd en zij regelen de rest. De factuur wordt aangepast volgens de juiste regelgeving en nadien sturen ze deze rechtstreeks naar de ontvanger. Het resultaat? Ondernemers besparen tijd en kunnen zich focussen op hun hoofdtaken.

Geen gedoe, geen complicaties, alleen efficiëntie.

  

Jouw facturatie, jouw gemak: Het belang van efficiëntie

Deskflow is niet alleen een platform dat Peppol naleeft; het is een krachtige tool waarmee je de controle hebt over jouw facturatie proces. Het gaat niet alleen om het volgen van de regels, maar om het definiëren van jouw eigen efficiënte pad in de wereld van e-facturatie.

 

Dus, als je zoekt naar een uitgebreide oplossing voor jouw e-facturatie behoeften, staan wij klaar om je te ondersteunen. Klik, ontdek, en ervaar de vlotte overgang naar elektronische facturatie met Deskflow als jouw betrouwbare partner.

Naar overzicht
Team samenwerken

Meer weten over de mogelijkheden?

Maak een afspraak voor een demo met een van onze productspecialisten via onderstaande knop.
Vraag hier een gratis demo aan