Onze blog

Ontdek waarom ook accountants voordelen halen uit een ERP systeem

In het snelle en steeds veranderende zakelijke landschap van vandaag worden organisaties geconfronteerd met tal van uitdagingen bij het efficiënt beheren van hun activiteiten. Naarmate bedrijven groeien, neemt ook de complexiteit van hun processen toe, waardoor het steeds uitdagender wordt om gestroomlijnde workflows en naadloze communicatie tussen verschillende afdelingen te onderhouden. 

In deze dynamische omgeving wordt het cruciaal om een vlotte en efficiënte samenwerking te waarborgen met je accountant, die een sleutelrol speelt in het financiële welzijn van je onderneming. Hier komt Enterprise Resource Planning (ERP) als een slimme oplossing om de hoek kijken, waardoor niet alleen je interne processen worden verbeterd, maar ook de samenwerking met je accountant naar een hoger niveau wordt getild.

Wat is ERP?

Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar efficiënte manieren om hun processen te beheren. Een belangrijke oplossing is het implementeren van een ERP-systeem. ERP staat voor Enterprise Resource Planning en vertaalt zich in een geïntegreerd softwarepakket dat verschillende processen binnen een onderneming centraliseert, zoals 

  • Boekhouding, 
  • Voorraadbeheer, 
  • Orderopvolging 
  • en klantrelaties. 

Het voordeel hiervan is dat de efficiëntie binnen een onderneming verhoogt. Dit komt doordat alle informatie binnen je organisatie gebundeld wordt en verschillende bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Zo kan je met een ERP systeem bijvoorbeeld makkelijk en foutloos alle voorraad wijzigingen bijhouden van je offline- en online winkel. 

Waarom is ERP voordelig voor de accountant?

1. Nauwkeurige en tijdige rapportages

De dagen van handmatig gegevens invoeren zijn voorbij. Een ERP-systeem verzamelt alle gegevens waardoor accountants gemakkelijk rapporten kunnen trekken zonder dat hier nog manueel werk aan te pas komt. Wat kan een accountant gemakkelijk uit zo’n systeem halen? 

  • Verkooptransacties
  • Voorraadwaardering
  • Financiële rapportage
  • Klant- en leveranciersinformatie
  • Logistieke informatie

Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor minder stress omdat gegevens nauwkeurig worden bijgehouden. Regelmatige financiële overzichten, belastingberekeningen en andere belangrijke financiële analyses trekken, wordt dus een fluitje van een cent.

2. Integratie met boekhoudplatform

Tegenwoordig kan het boekhoudpakket geïntegreerd worden met je ERP-systeem. Zo koppelt Deskflow met Yuki, Exact Online, Octopus, Winbooks en Adsolut. Doordat gegevens via een API-integratie tussen beide systemen worden uitgewisseld, zullen gegevens nooit meer twee keer moeten worden ingevoerd. 

Voorbeeld:

Belangrijke gegevens, zoals klanten (verkoop) en leveranciers (inkoop), waarbij op regelmatige basis transacties plaatsvinden, moeten ook bekend zijn in het boekhoudpakket. In plaats van deze handmatig aan te moeten maken zorgt Deskflow er met één druk op de knop voor dat nieuwe klanten en leveranciers ook direct in het boekhoudpakket worden aangemaakt.

3. Verbeterde samenwerking tussen klant en accountant

De integratie van het ERP-systeem met het boekhoudplatform bevordert de samenwerking tussen klant en accountant. De directe toegang tot real-time gegevens zorgt voor een basis van begrip en vertrouwen. Het delen van documenten en de vlotte informatiestroom vereenvoudigen de communicatie, waardoor er ook sneller en helder gecommuniceerd kan worden. 

Ontdek hoe Deskflow jou kan helpen 

Naar overzicht
Team samenwerken

Meer weten over de mogelijkheden?

Maak een afspraak voor een demo met een van onze productspecialisten via onderstaande knop.
Vraag hier een gratis demo aan