Onze blog

ERP en CRM: wat is nu juist het verschil?

ERP en CRM hebben enkele overeenkomsten met elkaar, maar het verschil ligt vooral in hun doelen. ERP staat voor Enterprise Resource Planning, dus het beheren van alle processen binnen een onderneming. CRM daarentegen staat voor Customer Relationship Management, kortweg het beheren van je klanten. ERP-systemen worden vaak uitgebreid met een geïmplementeerd CRM-systeem. Deze uitbreiding omvat vaak enkel de basisfuncties van CRM. ERP is dus geen CRM en dat geldt omgekeerd ook zo. De twee systemen zijn complementair en zijn eenvoudig te integreren. Laten we dit even verder bekijken.

 

Wat is een ERP-systeem?

Een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) omvat eigenlijk het automatiseren van administratieve, commerciële, financiële, logistieke en operationele processen. Deze brede software-oplossing heeft als doel om kosten te beheersen, klantgerichtheid te verhogen en de productiviteit van organisaties te maximaliseren.

 

Verschillende bedrijfsprocessen worden in een ERP systeem ondergebracht. Dit zorgt ervoor dat al je processen beheerd worden in één centraal systeem. Hierdoor wordt de mogelijkheid gecreëerd dat alle gegevens van je processen eenvoudig terug te vinden zijn in één overzichtelijk platform. Dit heeft dan weer als gevolg dat je heel wat tijd kan besparen.

Wat is een CRM-systeem

Met een CRM-systeem kan je al de relaties en contacten van jouw onderneming beheren en optimaliseren. In zo een systeem kan je alle gegevens vinden over je leads, klanten, collega’s en leveranciers.Hierdoor kan je de relaties met je klantenbestand gaan verbeteren met als doel klanttevredenheid te verhogen en zo uiteindelijk de omzet van je onderneming te verhogen.

 

Al je bedrijfsprocessen worden vastgelegd in één platform wat de kans op fouten verkleind worden en je efficiënt te werk kan gaan zonder al te veel tijd te verliezen. Daarnaast verbetert het de samenwerking tussen verschillende afdelingen, waardoor je veel tijd kan winnen.

 

Wat zijn de voordelen van een ERPen CRM systeem te gebruiken in je onderneming?

Samen vormen een ERP- en een CRM-systeem een krachtige combinatie. Deskflow integreert ERP met CRM in één overzichtelijk platform. Verschillende bedrijven gebruiken Deskflow voor een up-to-date voorraad, om te verkopen (on- en offline), te factureren en hun gehele backoffice te organiseren in één systeem. Het gebruik hiervan brengt verschillende voordelen met zich mee zoals:

 

-       Werk efficiënt en win tijd

-       Verminder je manuele werk, meer automatisatie

-       Werk eenvoudig samen met collega’s in hetzelfde platform

-       Blijf altijd en overal op de hoogte van je voorraad, klanten, projecten en planning

-       Accurate rapportage van bedrijfsprocessen

 

Vraag hier je gratis demo aan!

Deskflow brengt al je operationele en logistieke processen samen in één platform.
Leer onze software kennen tijdens onze gratis demo en stel al jouw vragen persoonlijk aan één van onze productspecialisten.

Naar overzicht
Team samenwerken

Meer weten?

Maak een afspraak voor een demo met een van onze productspecialisten via onderstaande knop.
Vraag hier een gratis demo aan