Cloud telefonie koppelen met je CRM!

Cloud telefonie heeft ongekende mogelijkheden om te integreren met andere informatiesystemen.
De meest gevraagde integratie is met het CRM-systeem. Op die manier wordt immers alle contactinformatie op centraal niveau bijgewerkt. Hierdoor kunnen – naast contactmomenten als e-mail, websitebezoek of openstaande offertes en facturen – ook het telefonisch contact tussen medewerkers en klanten efficiënt geregistreerd worden.

Voordelen

  • Medewerkers kunnen vanuit het CRM-systeem met één klik de gewenste klant opbellen. Handmatig telefoonnummers invoeren is verleden tijd.
  • Inkomende gesprekken worden direct herkend op basis van het telefoonnummer. Zo kun je niet alleen gepersonaliseerd de telefoon opnemen, maar wordt ook meteen de klantenfiche geopend uit het CRM-systeem.
  • Je productiviteit en efficiëntie worden verhoogd. Bovendien komt het de kwaliteit van de dienstverlening ten goede – en dat is net dat extra stukje service waar klanten blij van worden!

Telefonie-integratie

Met de VoIP-integratie kan je gesprekken voeren vanuit Deskflow, zonder uw telefoontoestel te moeten aanraken!

Automatische registratie

Alle gesprekken, inkomend & uitgaand, die met uw vaste lijn gebeuren worden automatisch geregistreerd in Deskflow.

DeskFlow zorgt ervoor dat u uw administratie op een professionele manier in de greep krijgt met een minimum aan inspanning en investering. En ook uw VOIP-telefonie is mee gekoppeld. Ideaal voor KMO’s!

Klanten centraal beheren?

Gemakkelijk voorraad beheren?

DeskFlow zorgt voor een helder overzicht van al uw klanten, leveranciers en prospecten en hun respectievelijke activiteiten.

Voorraadbeheer

Uw voorraad onder controle met de slimme tools van DeskFlow. Bestel automatisch aan leveranciers en stuur uw productie aan.