Cloud telefonie koppelen met je CRM!

Cloud telefonie heeft ongekende mogelijkheden om te integreren met andere informatiesystemen.
De meest gevraagde integratie is met het CRM-systeem. Op die manier wordt immers alle contactinformatie op centraal niveau bijgewerkt. Hierdoor kunnen – naast contactmomenten als e-mail, websitebezoek of openstaande offertes en facturen – ook het telefonisch contact tussen medewerkers en klanten efficiënt geregistreerd worden.

Voordelen

  • Medewerkers kunnen vanuit het CRM-systeem met één klik de gewenste klant opbellen. Handmatig telefoonnummers invoeren is verleden tijd.
  • Inkomende gesprekken worden direct herkend op basis van het telefoonnummer. Zo kun je niet alleen gepersonaliseerd de telefoon opnemen, maar wordt ook meteen de klantenfiche geopend uit het CRM-systeem.
  • Je productiviteit en efficiëntie worden verhoogd. Bovendien komt het de kwaliteit van de dienstverlening ten goede – en dat is net dat extra stukje service waar klanten blij van worden!

Telefonie-integratie

Met de VoIP-integratie kan je gesprekken voeren vanuit Deskflow, zonder uw telefoontoestel te moeten aanraken!

Automatische registratie

Alle gesprekken, inkomend & uitgaand, die met uw vaste lijn gebeuren worden automatisch geregistreerd in Deskflow.

DeskFlow zorgt ervoor dat u uw administratie op een professionele manier in de greep krijgt met een minimum aan inspanning en investering. En ook uw VOIP-telefonie is mee gekoppeld. Ideaal voor KMO’s!